Gepost op 14.06.2016door admin

Heren wielrenners,

Het is bijna weer zover. Het summum van uw wielerjaar komt er weer aan. Sommigen vreesden dat de tocht niet door zou gaan, sofistische berichten werden verspreid en tranen vloeiden rijkelijk maar niets is minder waar : Op zaterdag 16 juli start onze fietsrit naar het mooie Mirwart. Smeer dus in die benen en ketting en bereidt u voor op 2 dagen van sport en plezier.
We hebben het dit jaar, voor zij die willen, een ietsje minder zwaar gemaakt in vergelijking met vorig jaar, zeker de eerste dag. Deze is, wat de te bezoeken steden en dorpjes betreft, een beetje een copy van vorig jaar. Via “De Vliegende Geit” proberen we weer aan de overkant van de Schelde te geraken om dan onze tocht verder te zetten via Klein-Willebroek, Mechelen en Leuven. Nadat we daar een eerste keer hebben bijgetankt, gaat het verder naar Hoegaarden alwaar de inwendige mens weer versterkt zal worden.
Daarna rijden we verder naar Namen. We hebben er dit jaar voor gekozen om de immer sympathieke uitbater van het etablissement boven op de citadel niet te bezoeken. We zullen zijn glimlach missen maar het zal een andere tankplaats worden. Van hieruit hebben we drie opties :

  1. Dezelfde route als vorig jaar over berg en dal
  2. Richting Waulsort langs de Maas = biljartplat
  3. Een combinatie van beiden

Graag willen we dit met jullie even bespreken op onze infovergadering maar wat het ook wordt, alle wegen leiden toch naar Waulsort alwaar dag 1 eindigt.
Na een deugddoende nachtrust hebben we ‘s anderendaags een tocht van 55 kilometer voor de boeg. Deze begint met een stukje platte opwarming tot in Hastiére waar we ook nu weer dezelfde beklimming als vorig jaar overwinnen. Daarna blijven we even op het plateau, dalen af tot aan Ravel 150 (is dit geval staat den biljart een beetje schuin maar ook niet overdreven) die ons tot aan de rand van Mirwart brengt. De beklimming naar de kampplaats toe is het laatste wapenfeit alvorens we ons tegoed doen aan spijs en drank.

Nog enkele aandachtspunten :

  • Laat ons via mail asap weten of jullie al dan niet deelnemen aan dit gebeuren: bertvbr@yahoo.com
  • Noteer reeds 5 juli in je agenda want dan is het om 20u00 infovergadering in ” D’ Ouwe werf “
  • Vergeet niet in te schrijven voor de BBQ op zondagmiddag
  • Vergeet geen bord en bestek mee te nemen (of laten meebrengen) op onze fietstocht, want dat was vorig schooljaar niet duidelijk.

Groeten,

Carl, Ivan en Bert

Comments are closed.